Medya Malatya
Medya Malatya
ÇEVRE

Yılan Vakalarında Artış

Yılan Vakalarında Artış
Paylaş:

Malatya’da havaların ısınmasıyla birlikte yılan görülme vakalarında artış yaşanıyor. Son olarak Yeşilyurt ve Darende ilçelerinde görülen yılanlar vatandaşlarda tedirginliğe neden oldu.

Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi TOKİ konutlarında bir apartmanın boşluğuna giren yılan, ihbar üzerine bölgeye gelen ekipler tarafından yakalandı. Bulunduğu yerden alınan yılanın herhangi bir zarar verilmeden doğal yaşam alanına bırakıldığı öğrenildi.

Öte yandan Darende ilçesi Çınar Mahallesi’nde yaklaşık 2 metre uzunluğunda bir engerek yılanı görüldü. Edinilen bilgilere göre yılanın bir iş makinesinin paletleri altında kalarak öldüğü belirtildi.

Yetkililer, yaz mevsiminin etkisini göstermesiyle birlikte özellikle kırsal alanlar, inşaat sahaları ve yerleşim yerlerine yakın bölgelerde yılanların daha sık görülebileceğine dikkat çekti. Bu yıl bölgede yılan görülme sayısında belirgin bir artış yaşandığı ifade edilirken, vatandaşların yılanla karşılaşmaları halinde müdahale etmek yerine ilgili ekiplere haber vermeleri istendi.

Bu haber Medya Malatya tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ÇEVRE Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et 3 Mahallede Seçim Heyecanı

Akışın sonuna geldiniz.