Medya Malatya
HV
04 EKİM Pazar 02:38

Yıldız: “Bu Halkı Umutsuz Bırakmayacağız”

YENİ Parti Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Battalgazi İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada bağımsızlık ve demokrasi vurgusu yaparak, “Bizler baba ocağımız zorla işgal edildiği için bu halkı umutsuz bırakmamak adına yeni partimizi kurduk” dedi. Kongrede Alper Gürsoy tek aday olarak seçime girdi.

POLİTİKA
Yıldız: “Bu Halkı Umutsuz Bırakmayacağız”

YENİ Parti Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Battalgazi İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada bağımsızlık ve demokrasi vurgusu yaparak, “Bizler baba ocağımız zorla işgal edildiği için bu halkı umutsuz bırakmamak adına yeni partimizi kurduk” dedi. Kongrede Alper Gürsoy tek aday olarak seçime girdi.

 

YENİ Parti Battalgazi İlçe Başkanlığının birinci olağan kongresi, Battalgazi ilçesindeki Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitimi Merkezinde gerçekleştirildi.

Kongreye YENİ Parti Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, ilçe başkanları, parti yöneticileri ve partililer katıldı. Kongrede Battalgazi İlçe Başkanı Alper Gürsoy tek aday olarak seçime girdi.

Kongrede konuşan YENİ Parti Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, partinin kuruluş sürecinden kongre takvimine, bağımsızlık ve demokrasi anlayışından genel başkanlık seçimine kadar çeşitli başlıklarda değerlendirmelerde bulundu.

 

“Baba Ocağımız Zorla İşgal Edildiği İçin Partimizi Kurduk”

 

Yıldız, partinin kuruluş sürecine ilişkin şöyle konuştu:

“Bizler Türk siyasi partiler tarihinde yeni bir partiyi öyle, ‘Hadi hep beraber bir parti kuralım’ diye yola çıkarak kurmadık. Bizler baba ocağımız zorla işgal edildiği için bu halkı umutsuz bırakmamak adına yeni partimizi kurduk. Memleketimize hayırlı olsun.

Yeni partinin kuruluş süreci şüphesiz ki Cumhuriyetimizin ilk yüzyılındaki mücadelesinden de örnek alınarak yürütülmekte. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılındaki mücadelemizde de Mustafa Kemal’den bize emanet olan iki önemli siyasi erdem var: Birisi bağımsızlık, birisi demokrasi.

Her ne olursa olsun bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığından ödün veremeyiz. Bizim dış güçlerle, dış mihraklarla, müesses nizamla ve onların emir kulu olan siyasetçilerle işimiz olmasın. Bizler onların saflarında, onların yanında yer almayız. Çünkü biz emperyalizme karşı en büyük savaşı vermiş ve kazanmış Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ve arkadaşlarının yolundayız.”

 

“Demokrasiden Taviz Vermeden Kongre Yapıyoruz”

 

Partilerinin kuruluş sürecinde çeşitli baskılarla karşı karşıya kaldığını ileri süren Yıldız, mücadelelerini sürdürdüklerini belirterek şunları söyledi:

“Tüm bu yorgunluklara, baskılara ve zulme rağmen mücadeleye devam ediyoruz. Milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, hatta üyelerimize ve kurmuş olduğumuz yeni partinin adına kadar yönelen tüm saldırılara rağmen demokrasiden taviz vermeden tüm üyelerimizle kongre yapıyorsak, Mustafa Kemal’in izinde olduğumuz için yapıyoruz.”

 

“Geleceksiniz, İl Başkanınızı Seçeceksiniz”

 

Yıldız, Malatya’daki kongre ve seçim takvimine ilişkin de bilgi vererek şöyle devam etti:

“Bu hafta salı gününe kadar kongrelerimizi tamamlayacağız. Ardından ayın 18’i pazar günü tüm üyelerimizin katılımıyla her ilçe başkanlığında sandık kurulacak. Geleceksiniz, il başkanınızı seçeceksiniz.

Ardından yasal zorunluluk gereği ayın 24’ünde kültür merkezinde kongremiz için toplanacağız. O kongrede il başkanı ve yönetim seçilecek. Ardından ilçe başkanlıklarında bir sandık kurulacak. Tüm üyelerin katılımıyla genel başkanımızı seçeceğiz.”

 

“Demokrasiye İnanan Tüm Malatyalıları YENİ Partiye Davet Ediyorum”

 

Partisinin siyasi anlayışına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Yıldız, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Türkiye’nin en demokratik partisi bugün yeni partimiz. Türkiye’ye demokrasi getirecek parti de yeni partimiz. Demokrasiye inanan herkesi yeni partiye davet ediyorum. Tüm Malatyalıları, demokrasiye inanan tüm Malatyalıları yeni partiye davet ediyorum.”

 

Gürsoy: “Gönlümüz, Kapımız, Telefonumuz Her Zaman Açık”

 

Kongrede konuşan YENİ Parti Battalgazi İlçe Başkanı Alper Gürsoy da Battalgazi teşkilatının birinci olağan kongresini gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek, katılımcılara ve partinin kuruluş sürecinde görev alanlara teşekkür etti.

Gürsoy şöyle konuştu:

“Bugün bizim için çok güzel, çok heyecanlı bir gün. Bugün Battalgazi İlçe Başkanlığının birinci olağan kongresini yapıyoruz. Malatya’nın merkez ilçelerindeki ilk kongre bu. Dolayısıyla Malatya için de çok önemli bir gün. Gelen katılımcılara, misafirlerimize ve partililerimize ayrıca çok teşekkür ediyorum.

Bugün onlar sayesinde biz Battalgazi İlçe Örgütünü kurduk. Ne kadar sıkıntılı ve zor günlerden geçtiğimizi biliyorsunuz. O günleri hızla atlattık. Kendi yeni merkezimizi kurduk. Bizler elimizden geldiğince Malatyalılara yakışan bir şekilde çalıştık.

Bugün üye sayımızı da hızla artırıyoruz. İlgiden, gelenlerden, tüm vatandaşlarımızdan çok memnunuz. Onları her şart altında Malatya’da Battalgazi İlçe Başkanlığımıza davet ediyorum, bekliyorum. Bizim gönlümüz, kapımız, telefonumuz her zaman onlara açık.

Her ne olursa olsun, daha önceden ne düşünürlerse düşünsünler. Artık YENİ Parti var. Türkiye’de yeni bir umut var. Yeni bir yol var ve iktidara giden yeni bir yol var. Burayı onlar kurdu. Burayı onlar büyütüp iktidar edecekler. Tüm Malatyalıları Battalgazi İlçe Örgütüne bekliyoruz.”

AdminAdmin

YORUMLAR